Red Velvet kødboller i tomatsauce serveret med friskpresset rødbede juice.

Rødebede juice:
4-5 rødbeder
2 store gulerødder
2 æbler
2 citroner
1 chili
1/2 ananas

Grøntsagerne skylles og renses godt; rødbederne og gulerødderne skylles godt, hvis citronerne er økologiske, så behold endelig skallen på, æblerne halveres og fjern tilsidst den væreste skal af ananasen.

Start med at køre rødbeder og gulerødder igennem juiceren og tag 1/2-1 dl. pulp fra, som bruges til kødbollerne nedenfor.

Resten af frugten køres igennem og stilles på køl – imens laves kødbollerne:

Red Velvet kødboller i tomatsauce:
4 pers.

Fars til kødboller:
1 pk. hk. svine/kalve fars (ca. 500 g)
2 æg
2 spsk fiber husk
1 dl mælk
1 hk løg
1 hk chili (eller efter smag)
1 hk hvidløg
2 spsk. persille
1 spsk. revet parmasan
Pulp fra rødebedejuicen – ca 1/2-1 dl
Salt & Peber

Tomat sauce:
3 tomater
1 løg
1 hvidløg
1 dl fløde (fedtindhold efter behov – kan også undlades, men tilsæt så yderligere 1 dl. vand)
1 dl vand
1 tsk paprika
Salt & Peber

1 laurbærblad samt en stængel timian (skal ikke blendes)

Spaghetti:
4 store gulerødder

Sådan:
Alle ingridienserne til farsen røres godt sammen, gerne på en røremaskine.

Varm en pande op og tilsæt lidt smør el olivenolie.

Farsen formes til små kødboller og steges ved middel varme på panden til de er næsten gennemstegte.

Imens laves tomatsaucen ved at blende alle ingridienserne sammen – kan med fordel blendes med en stavblender.
Hæld dernæst saucen over kødbollerne og tilsæt laurbærblad og timian.

Lad retten simre – gerne 30 min.

Gulerødderne køres igennem i spirilizer, så du får et sundt alternativ til den alm. spaghetti, dog kan man også tilsætte halv gulerods-spaghetti med halv fuldkorns/spelt spaghetti.

Kog fuldkorns-spaghettien efter anvisning på pakken og tilsæt gulerodsstrimlerne de sidste par minutter – kan også spises rå, hvis man ønsker dette.

Retten serveres i en dyb tallerken og server den iskolde rødbede juice til.

God appetit
Lars